Detalii
Strugurii sunt recoltati manual in luna septembrie, dupa care urmeaza strivirea slaba a strugurilor cu scurta macerarea la rece a pielitelor si decantarea statica a mustului. Fermentarea primara are loc la 18-19 °C cu drojdii selectionate, in recipiente de inox,. Vinul nou, astfel obtinut, este pastrat pe “drojdiile nobile” pentru cateva saptamani. Urmatoarea faza este formarea spumei ce dureaza 20-25 de zile, la 18 °C. Odata ce s-a incheiat, spumantul este pastrat pe drojdii pentru cateva saptamani. Se trece apoi la stabilizarea acidului tartric si la imbuteliere. Odihnirea in sticla completeaza maturizarea finala a vinului.
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Perlaj: foarte fin si persistent
Culoare: galben-pai, cu reflexii verzui
Buchet: eteric, delicat, extrem de personal datorita sinergiei intre varietatea aromelor si parfumul dojdiilor, cu o note aromatice decis conturate
Gust: plin, armonios, sec
Informatii aditionale
Tip | Brut |
---|---|
Soi | Glera (Prosecco) |
Producator | Astoria |
Culoare | Alb |
Vol. Alcool | 10.50 - 11.50% |
Capacitate | 0.75L |
- Fii primul care scrie un comentariu pentru acest produs