Campania “Iubesc vinul romanesc” continua prin organizarea unui eveniment unic in capitala- “Gala Vinului Nou si Vechi”, in care producatorii vor veni cu vinuri vechi chiar si de 12 ani, dar si cu vinurile din acest an de productie. Centrul de afaceri Green Gate, din sectorul 5  gazduieste timp de 3 seri ( 21, 22, 23 octombrie intre orele 17-22) ample degustari. 

Circa 200 de vinuri vor putea fi degustate in cadrul Galei, unde sunt prezenti somelieri si oenologi, producatori, dar si reprezentanti ai companiilor romanesti de vinuri.

Vizitatorii in baza biletului de intrare vor participa la o tombola cu premii constand in weeken-uri la munte, degustari de vinuri la cramele din tara, dar si bax-uri cu vinuri.

Intrarea  costa 25 de lei, iar in costul biletului este inclus un pahar de vin pentru degustare.

Scopul campaniei “Iubesc vinul romanesc” este de a promova cramele romanesti ca destiantii turistice, si bientneles a profesionistilor din industria vinului.

In prezent sunt circa 60 de crame in taota tara, iar Romania este unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din lume, cu o productie declarata in 2003 de circa 545.000 de tone.

In ultimii ani Romania a atras multi oameni de afaceri europeni si cumparatori de vinuri datorita preturilor accesibile, atat la vita de vie cat si la vinuri, comparativ cu alte vinuri produse de tari precum Franta, Germania sau Italia.

Producatorii de vinuri apreciaza calitatea vinurilor romanesti, care, spun ei, pot concura cu succes pe piata europeana si nu numai.

- See more at:

http://www.romania-actualitati.ro/campania_iubesc_vinul_romanesc_continua-82295