Confirmare Varsta

Este necesara confirmarea varstei pentru a accesa acest site

Ne pare rau, continutul sitului este disponibil doar pentru persoanele adulte!

Comenzi telefonice
+4 0736 656 454
Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Urmareste-ne pe:
  • DESPRE NOI
  • BLOG
  • CONTACT

Clos du Papillon - Savennieres AOC - 2018

Caracteristici:

Podgorie: Domaine du Closel
Tip: Sec
An: 2018
Soi: Chenin Blanc
Culoare: Alb
Vol. Alcool: 14.5%
Capacitate: 0,75L
206 .00
RON

Clos du Papillon - Savennieres AOC - 2018

Descriere produs:

Le Clos du Papillon este o mica vale situata in mod fericit la jumatatea pantei, expusa spre sud-vest, cu soluri de schist, riolit si cuart. Stratul de sol este foarte superficial (60 cm), ceea ce asigura un drenaj excelent pentru apa de ploaie. Conditiile de crestere a vitei de vie sunt dificile, fortand astfel planta sa-si dezvolte radacinile adanc in fisurile rocilor pentru a atrage nutrienti. Totodata, vitele sunt vechi, cu o varsta medie de 40 de ani, ducand la un randament extrem de redus de 27 hl/hectar dar si o concentratie exemplara a fructului.
Clima din parcela permite un nivel de maturitate extrem de avansat, respectiv struguri care isi concentreaza aromele sub actiunea botrytis cinerea. Clos du Papillon se recolteaza in doua selectii: prima selectie in perioada „arome de fructe proaspete” si cea de-a doua, cu influenta botrytis, in perioada de „fructe confiate, gutui si arome de fum”. Ambele selectii sunt asamblate, după maturarea in butoaie de stejar frantuzesc timp de 14 luni.
Aceasta asamblare a celor doua stiluri de struguri are ca rezultat un vin corpolent, cu arome citrice la primul atac, urmat de senzatii de fructe coapte si exotice, cu o nota foarte deosebita de migdale prajite in postgust. 

Asocieri culinare: Corpul si postgustul foarte lung fac din Clos du Papillon un vin gastronomic care sa insoteasca homarul, scoicile, pestele afumat. De asemenea, este o asociere interesanta pentru carnurile albe, alaturi de trufe sau ciuperci. Branzeturile clasice de munte, cum ar fi Comte sunt la fel de delicioase cu aceasta expresie deosebita a apelatiunii Savennieres.

Adauga un comentariu

Votul tau (optional)