Comenzi telefonice
+4 0736 656 454
Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Urmareste-ne pe:
  • DESPRE NOI
  • BLOG
  • CONTACT

Recas - Cuvee Uberland 2015

Caracteristici:

Podgorie: Cramele Recas
Tip: Sec
An: 2015
Soi: Cabernet Sauvignon/Merlot
Culoare: Rosu
Vol. Alcool: 14%
Capacitate: 0,75L
98 .00
RON

Recas - Cuvee Uberland 2015

Descriere produs:

Parcelele cele mai bune, cultivate cu struguri din soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot, sunt lasate pana ce strugurii ating maturitatea deplina. Apoi, pentru a concentra mai bine aromele acestia sunt partial deshidratati prin taierea rugului pa care cresc ciorchinii, pentru a separa strugurii de radacina butucului de vie. Pentru o perioada ce poate varia de la o saptamana la douazeci de zile, functie de vreme, strugurii incep sa se inmoaie si in cele din urma sa se zbarceasca usor. Prin pierderea apei din boabe se concentraza aromele si zaharurile.

In acelasi timp, prin procese ramase necunoscute inca, se formeaza arome suplimentare in struguri, cum ar fi aromele florale usoare precum cele cu tenta de violete. Aceste arome se transfera si in vin si sunt destul de evidente atunci cand vinul este mai tanar.

Vinul este maturat in butoaie de stejar minim 12 luni.

Note de degustare: Rosu rubiniu inchis, usoare reflexe violacee, limpiditate buna. Arome de fructe supracoapte(visine,coacazesimure), care se deschid dupa aerare pe un fundal de stafide si vanilie, cu final de piper. Aciditatea e ridicata, aromele de fruct sunt intens prezente gustativ, structura vinului este sustinuta de un alcool bine integrat. Vinul prezinta un bun potential de invechire.

Se asociaza bine cu mancaruri care au la baza carne de vanat, vita sau porc, branzeturi maturate sau cu mucegai si chiar deserturi care contin ciocolata neagra, eventual in combinatie cu fructe rosii si negre.

Adauga un comentariu

Votul tau (optional)
Sigla PlatiOnline.ro MasterCard Visa