Detalii
Strugurii sunt recoltati manual in luna septembrie, cand ating echilibrul maxim al proprietatilor chimice/organoleptice, dupa care urmeaza strivirea lor slaba si decantarea statica a mustului. Fermentarea primara are loc la 18-19 °C cu drojdii selectionate, in recipiente de inox. Vinul nou, astfel obtinut, este pastrat cu pielitele strugurilor pentru o luna, apoi este limpezit si transferat in autoclave, unde se transforma in spumant. A doua fermentatie are loc la 16-18 °C, intotdeauna cu drojdii selectionate, timp de 25-30 de zile, dupa care urmeaza un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte cateva zile. Dupa imbuteliere, vinul este lasat sa se odihneasca in sticla pentru cateva saptamani.
Perlaj: fin si persistent
Culoare: galben-pai deschis
Buchet: elegant, bine conturat, fructat, cu aroma specifica
Gust: caracteristic, placut acidulat, sec
Informatii aditionale
Tip | Brut |
---|---|
Soi | Glera (Prosecco) |
Producator | Astoria |
Culoare | Alb |
Vol. Alcool | 10.50 - 11.50% |
Capacitate | 0.75L |
- Fii primul care scrie un comentariu pentru acest produs