Cea de a 7-a editie a Concursului de Vinuri Rose s-a incheiat. Si de data asta a fost palpitant si nu au lipsit surprizele. Iata  cei 3 finalisti si vinul rose castigator:

–-1 La Plage de la Crama Rasova    

   2 ALIRA rose  Alira Rose–-

   3 Cuvee Sissi – SERVE

Am crescut mari, am parcurs 7 editii, iar acesta a fost cu totul altfel…

Mai intai ca, fortati de imprejurari, ne-am abatut putin de la traditie, adica a fost pentru prima data cand nu am sustiunt Concursul in ziua de 14 mai. Apoi, la propunerea catorva producatori, am adaugat o noua sectiune: vinuri rose seci aromate. Dar nu numai atat, am facut selectia vinurilor seci nearomate la vedere, prin 4 etape de preselectie cu un public cunoscator de vinuri, de 31 de persoane, degustand 55 de vinuri in categoria de pret 20-60 lei, din recolta 2018, imbuteliate, etichetate si lansate pe piata pana la 6mai. Chiar si locul de desfasurare al Concursului a fost inedit: intr-un mall (Promenda), Tutti Café fiindu-ne gazda.

Dupa acelasi tipic de desfasurare, 3 tururi pentru a stabili vinul nearomat sec, linisit castigator, cu 3 comisii a cate 7 membri, am aflat cine va primi trofeul si cele 4000 de ‘buline’ care vor ajuta pe rafturi promovarea sa: vinul rose La Plage de la Crama Rasova. Pe locul secund si beneficiarul unui voucher de 500 lei in produse Sodinal: Alira Rose, locul 3 fiind ocupat de Cuvee Sissi – SERVE.

Felicitam vinurile de pe podium si totodata celelelalte 13 vinuri selectate care au participat in concurs: Anca Maria/ Dom. Vladoi, Wild Yeast/ Crama Jelna, Rose Aramic, Roze Samburesti, Epicentrum / Crama Girboiu, Soare Rose/Vinarte, Karakter/ Domeniile Sahateni, Jiana / Crama Oprisor, Cuvee Visan / Casa Olteanu, Mysterium Rose / Jidvei, Liliac Rose, ISSA Rose/ La Salina, Rose Premium/ Budureasca.


Sectiunea vinurilor rose aromate a cuprins o selectie de 5 vinuri: Busuioaca Strunga, Marama Tamaioasa Roza DC Segarcea, Busuioaca C’est Soir/ Crama Hermeziu, Cuvee Dolette/ Dom. Tohani si Diamond Busuioaca de la Domeniile Averesti – Castigatorul de la aceasta sectiune si beneficiar al premiului oferit de Asociatia Winelover Romania – inscrierea vinului la un concurs international.


Juriul format din 3 comisii a cate 7 membri au cuprins absolventi WSET, membri ADAR, somelieri, consultanti si comercianti de vinuri, comunicatori si critici de vin, precum si 3 invitati straini din Bulgaria, Italia si Rep. Moldova.
Sa-i cunoastem: Arina Antoce – presedinta comisiei 1, Horia Hasnas, Mirela Mateescu, Irina Marasoiu, Mircea Niculescu, Cosmin Tudoran, Mihaim Mihov, Valentin Ceafalau – presedintele comisiri 2, Bogdan Dobritoiu, Gina Hortolomei, Marinela Ardelean, Gian Luca Garattoni, Eduard Carauleanu, Ionut Moroianu, Sergiu Nedelea – presedintele comisiei 3, Cezar Ioan, George Ignat, Daniela Jitaru, Radu Rizescu, Catalin Mahu si Bogdan Caracaleanu.

Organizatorii acestui concurs sunt datori sa le multumeasca si celor care au ajutat la buna desfasurare: Iulia Balasoiu, Alex Lotreanu, Adelina Boboc si somelierior Laura Serban si Mihai Tomescu.


Si pentru ca nimic nu se face doar cu pasiune, se cuvine sa ne inclinam spre recuostinta sponsorilor acestui concurs:
Carrefour Romania – sponsor principal, cat si apropiatilor acestui concurs, timp de 3 editii, sponsorii: Sodinal si Carpathian Springs, care au sprijinit demersul nostru de a promova vinurile romanesti premium.

Alarturi de noi au fost partenerii:
Dagmar – Distribuitor Bauturi, Document – your office partener, Nissan Romania, FLEXO – Innolabels, VINARIUM,Hochland, Winetaste, Asoc. Blessing Hearts, Climadiff, Premium Wines Distribution, Vinmag si winelover.ro, fara de care acest event ar fi fost imposibil.

Viitoarea intalnire, desigur, in luna mai!


vin2.ro  pistoanebaricate.ro  oenolog.ro