Detalii
Fiind un soi pretentios fata de factorii climatici, producerea lui este conditionata de obtinerea unei bune maturitati tehnologice a strugurilor. Tehnologia de vinificatie implica selectia riguroasa a strugurilor pornind inca din plantatie si finalizata in crama, urmata de un flux menajat condus dupa o tehnologie reductiva prin care se urmarese pastrarea aromelor primare de soi fine si relativ fragile. Strugurii sunt separati de ciorchine, boabele nu se zdrobesc. Este folosit doar mustul de prima calitate obtinut prin scurgere gravitationala, fara presare. Decantarea mustului in tancuri de inox racite la 5°C, timp de 24 ore.
Fermentatie alcoolica folosind drojdii specializate la 12°C. Durata fermentatiei: 3 saptamani. Pastrare pe depozit fin 3 saptamani. Maturare in vase de inox 3 luni.
Informatii aditionale
Podgorie | Davino |
---|---|
Tip | Sec |
An | 2022 |
Soi | Feteasca Alba |
Culoare | Alb |
Vol. Alcool | 13,5% |
Capacitate | 0,75L |
- Fii primul care scrie un comentariu pentru acest produs